• Poulet-en-confit

  • Gemengde-vleespastei2

  • Druiventaart-kerst

  • Kerstkrans1

Afbeelding-rechts1

  • Home
  • Alle menu's
  • Kerstmenu’s

Kerstmenu's

Kerstmenu Kerstdiner Gemarineerde en gestoofde konijnenbouten op Limburgse wijze
Gemarineerde en gestoofde konijnenbouten op Limburgse wijze

Moeilijk om een feestelijk kerstmenu samen te stellen?

Ben jij een enthousiaste thuiskok en wil je in december je familie en vrienden extra verwennen met een kerstmenu van allure? Vind je het moeilijk om ook dit jaar weer een origineel menu voor de kerstdagen te bedenken?

Zoek niet langer!

Zet dit jaar een kerstmenu van Menu op Maat op tafel

Elk jaar opnieuw worden we overstelpt met verzoeken om menu’s te bedenken speciaal voor de kerstdagen. Menu’s voor veel of voor weinig personen. Menu’s, die in een handomdraai op tafel te zetten zijn of menu’s die wat meer tijd vergen, maar daardoor des te spectaculairder zijn. Menu’s met een traditionele gevulde kalkoen, menu’s met wild, menu’s die ook bij kinderen in de smaak vallen, menu’s voor brunches, lunches of dinertjes, etc. etc. Voor deze site hebben we een selectie gemaakt uit onze beste kerstmenu’s van de laatste paar jaren. Bekijk ze allemaal en pik je eigen favoriet eruit!

Hartverwarmende en eigentijdse kerstgerechten

Op onze menukaarten staan prachtige kerstgerechten: feestelijk, hartverwarmend en eigentijds. Denk aan een eendenborstsalade met een subtiele rooksmaak en een gloedvolle portdressing, vrolijk rood en groen gespikkeld ijs met krokante zoete loempiavelreepjes, goudbruin geroosterde parelhoenders met rozemarijn, een luchtige bavaroistaart met frisse druiven, zacht gegaarde en vervolgens krokant gebakken kalfssukade met een marjolein-tomatenjus, een heuse Christmas crackertaart met chocolade en Kirsch, kalkoen met een kruidige vulling van smeuïg kalfsgehakt, krachtige bouillon gevuld met zelfgebakken mini-soesjes.... Allemaal gerechten, die optimaal zullen bijdragen aan het ware kerstgevoel!

Bekijk hier alle stap-voor-stap recepten, foto’s, boodschappenlijstjes en werkschema’s

De kerstmenu’s van Menu op Maat zijn professioneel samengesteld. Alle recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap beschreven. Een complete boodschappenlijst maakt deel uit van elk menu. En plannen was nog nooit zo makkelijk: in onze uitgebreide werkschema’s lees je precies wat je wanneer moet (voor)bereiden. Dit jaar kan er met kerst niets fout gaan!

Wij wensen je smakelijke feestdagen toe!

Kerstmenu Kerstdiner Eendenborst-met-frambozensaus

Snel kerstdiner voor 4 personen

Tartaar van tonijn en gerookte zalm, eendenborst met een port-frambozensaus en als dessert maanzaadijs met geflambeerde kersen

Kerstdiner Kerstmenu Bladerdeeggebakje-met-aardbei en kiwi

Kinderkerstmenu voor 4 personen

Gerookte zalm met room, krokant geroosterde parelhoenders (te vervangen door kippetjes), frietjes en als dessert bladerdeeggebakjes met kiwi en aardbeien!

Kerstmenu Kerstdiner Confit-de-canard-met-zuurkool

Confit de canard-menu voor 6 personen

Een makkelijk voor te bereiden kerstmenu met een gerooktekalkoensalade, gekonfijte eendenbout en een romige croissantpudding!

Kerstmenu Kerstdiner Poulet en confit, gekonfijte kippenbouten

Kinderkerstmenu voor 6 personen

Dit vinden kinderen én volwassenen heerlijk: gekonfijte kippenbouten, frietjes, zelfgemaakte appelcompote en spiesjes van pannenkoeken!

Kerstmenu Kerstdiner Gemarineerde en gestoofde konijnenbouten op Limburgse wijze

Kerstdiner voor 6 of 12 personen

Bouillon met piepkleine zelfgebakken soesjes, konijn op Limburgse wijze met frietjes en stoofpeertjes en een spectaculaire chocoladetaart in de vorm van een christmas cracker!

Kerstmenu Kerstdiner Stoofpot van Hertensukade

Wildmenu voor 8 personen

Salade van gerookte eendenborst, stoofpot van hertensukade en Grand Marnier-roomijs

Kerstmenu Kerstdiner Druiventaart met vanillebavarois

Traditioneel kerstmenu met een twist voor 8 personen

Verfijnde salade met krab en garnalen, gemarineerde en daardoor smaakvolle en sappige kalkoen gevuld met kalfsgehakt, druiventaart met vanillebavarois

Snel en makkelijk kerstmenu voor 8 personen

Snel en makkelijk kerstmenu voor 8 personen

Makkelijk maar verrukkelijk: salade van gerookte zalm en rivierkreeftjes, kalkoenfilet in een romige dillesaus, zelfgemaakte frietjes en als afsluiter frisse citroenmousse!

Kerstdiner Recepten Kerstmenu Zelfgebakken paté

Brasseriemenu voor 8 personen

Zelfgebakken paté met uienmarmelade, sherrybouillon met garnaaltjes, ribeye steaks met truffelmayonaise, rumbaba’s met sinaasappels: genieten!

Kerstdiner Kerstmenu Chocoladetulband met kersen en slagroom

Kerstbrunch voor 8 à 10 personen

Panettone met Grand Marnierboter, chocoladetulband met kersen en slagroom, tonijnsandwiches, wraps met gerookte zalm, zelfgebakken peperkoek en meer!

Kerstdiner Kerstmenu Kalfssukade-met-tomatensaus

Kerstmenu voor 10 personen

Vitello tonnato, botermalse kalfssukade met een kruidige tomatenjus, zandtaartgebakjes met aardbeienroom en blauwe bessen: dat wordt genieten deze kerst!

Kerstdiner Kerstmenu Hazenpeper

Hazenpepermenu voor 12 personen

Een spectaculair menu met een heerlijke vleespastei, hazenpeper, zoete-aardappelchips, stoofpeertjes, rode kool met port en feestelijke zelfgemaakte friandises!

Kerstmenu Kerstdiner Kerstbrunch Kerstkrans van banket Banketkrans

Kerstbrunch voor ±12 personen

Blini’s met gerookte zalm, krabsalade, dinerbroodjes met pastrami, zelfgemaakte appelcompote, kerstkrans van banket, chocoladecakesandwiches, peperkoekmuffins en meer!

Kerstmenu Kerstdiner Kerstbrunch Chocoladefeesttaart

Kerstbrunch voor ±16 personen

Voor de fanatieke thuisbakker; met kerstboompizzaatjes, feesttaart, kerststol, kerstkransjes, gemarineerde garnalen, tomaat-paprikasoep en meer!

Kerstmenu Kerstbrunch met kinderen (voor ±20 personen)

Kerstbrunch met kinderen (voor ±20 personen)

IJsberencake, meringuepaddenstoeltjes, kerstboompizzaatjes, pannenkoekjes met blauwe bessen: dit jaar vinden de kinderen de kerstbrunch om hun vingers bij op te eten!

Kerstmenu Kerstdiner Kerstbrunch Meringuepaddestoeltjes

Kerst-high tea voor ±24 personen

Trakteer dit jaar je familie en vrienden op een feestelijke high tea met sandwiches, scones en het lekkerste zelfgemaakte gebak!