• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten

Nog op zoek naar een lekker en makkelijk receptje voor het weekend?

Deze botermalse gemarineerde kipspiesjes smaken heerlijk kruidig en combineren voortreffelijk met de licht pikante gebakken rijst met cashewnoten, zoete maïs en krokante stukjes rode paprika!

Smikkelen!


Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten
  • Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten
    Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten

    Gemarineerde kipspiesjes met kruidenrijst met groenten en cashewnoten

    Ingrediënten

    Voor een hoofdgerecht voor 3 personen:

    Voor de kipspiesjes:

    • 450 gram kipfilet
    • 1 theelepel mild paprikapoeder
    • ¼ theelepel pikant paprikapoeder
    • ¼ theelepel cayennepeper
    • 1 teentje knoflook uit de pers
    • 1/3 geraspte ui
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gehakte verse tijmblaadjes
    • 1 eetlepel gehakte verse selderijblaadjes
    • versgemalen zwarte peper
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels pure olijfolie
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

    Voor de kruidenrijst:

    • 300 gram rijst
    • pure olijfolie
    • 1 teentje knoflook uit de pers
    • 1 theelepel mild paprikapoeder
    • ¼ theelepel pikant paprikapoeder
    • ½ eetlepel fijngehakte tijmblaadjes
    • ½ theelepel gedroogde oregano
    • 2 eetlepels fijngehakte bladselderijblaadjes
    • 1 eenpersoonsblikje maïs
    • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
    • Maggi-aroma naar smaak
    • een ruime hoeveelheid versgemalen zwarte peper
    • een bosje grof gehakte platte peterselie
    • een bosje in ringetjes geknipte bieslook
    • 100 gram oven roasted cashewnoten

    Bereidingswijze

    1. Roer een marinade van alle ingrediënten vanaf het paprikapoeder tot en met de pure olijfolie.
    2. Snijd de kipfilets in niet te kleine blokjes en leg ze in de marinade. Marineer de kipreepjes 24 uur. Zet ze daartoe in afgedekt in de koelkast.
    3. Kook de rijst net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg daarbij geen zout toe. Laat de rijst even afkoelen en schep hem met een vork om totdat hij mooi los is.
    4. Neem de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg ze aan spiesjes. Zorg ervoor dat je minimaal 6 spiesjes krijgt.
    5. Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
    6. Verhit wat pure olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak hierin de rijst een paar minuten onder af en toe omscheppen.
    7. Bak ondertussen in een andere koekenpan de kipspiesjes goudbruin en gaar. Je hoeft geen extra boter of olie meer toe te voegen. Draai het vuur niet te hoog om te voorkomen dat de knoflook en het paprikapoeder verbranden. Na een kleine 15 minuten zijn de kipspiesjes gaar.
    8. Voeg de 2 soorten paprikapoeder, de tijm, de oregano, de bladselderij en de knoflook toe aan de rijst en bak deze nog even op middelhoog vuur.
    9. Warm de maïs en de paprikablokjes een paar minuten mee met de rijst.
    10. Maak de rijst stevig op smaak met het Maggi-aroma en de zwarte peper.
    11. Vlak voor het serveren mogen de peterselie, de bieslook en de cashewnoten door de rijst gemengd worden. Proef nog een keer en voeg eventueel nog wat Maggi-aroma en/of peper toe.
    12. Neem de kipspiesjes uit de pan en schenk er wat extra vergine olijfolie overheen.
    13. Schep op elk bord wat rijst en leg er 2 spiesjes op.

    Tips:

    1. Tot en met stap 3 kun je dit gerecht ruim voor de maaltijd al voorbereiden. Ook de kruiden en de paprika kun je al snijden. Zo staat je gerecht later binnen 15 minuten op tafel.
    2. Serveer je ook een voorgerecht en een dessert, dan zijn de hoeveelheden voldoende voor 4 personen. Rijg dan 8 spiesjes.
    3. Af en toe een dagje vegetarisch eten? Laat de kipspiesjes dan weg en in een mum van tijd zet je een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel. De ingrediënten zijn dan voldoende voor 2 à 3 personen.


    Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!