• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Geroosterde meer-kleuren-worteltjes met tijm en honing

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker: worteltjes in allerlei kleuren.

Naast oranje zijn er gele, witte, rode, paarse en paars-oranje worteltjes. Elke kleur heeft een beetje een andere smaak; de ene kleur is zoeter dan de andere.

Wij roosteren ze het liefst in de oven met een lekkere schep honing, een paar takjes citroentijm, balsamicoazijn en extra vergine olijfolie.

Verrukkelijk en een lust voor het oog!

Tip: serveer dit gerecht als bijgerecht tijdens de kerst en je zult hoge ogen gooien!


Geroosterde meer-kleuren-worteltjes met tijm en honing
  • Recept bijgerecht kerst Geroosterde meer-kleuren-worteltjes met tijm en honing
    Geroosterde meer-kleuren-worteltjes met tijm en honing

    Geroosterde meer-kleuren-worteltjes met tijm en honing

    Ingrediënten

    Voor een bijgerecht voor 4 personen:

    • 1 kg worteltjes in verschillende kleuren
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 volle eetlepels vloeibare honing
    • de blaadjes van 6 takjes tijm, liefst citroentijm
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels rode balsamicoazijn
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de heteluchtoven voor tot 200°C.
    2. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze diagonaal in plakjes van 1,5 à 2 centimeter dik.
    3. Leg de worteltjes op de bakplaat. De plakjes moeten zoveel mogelijk in één laag kunnen liggen.
    4. Hak de tijmblaadjes fijn.
    5. Vermeng de worteltjes met de olijfolie, de honing, de tijm en wat zout en peper.
    6. Rooster ze in ±20 minuten beetgaar.
    7. Schep er een minuut voordat het gerecht klaar is de rode balsamicoazijn doorheen.
    8. Neem de worteltjes uit de oven en maak het gerecht af met de extra vergine olijfolie.

    9. Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!