• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Griekse gevulde paprika's met gehakt en kruidige rijst

Ben je net zoals wij een liefhebber van de mediterrane keuken?

Zet dan vandaag nog deze Griekse paprika’s op tafel! Ze zijn gevuld met licht gebakken rijst met tomaten en gehakt, op smaak gemaakt met knoflook, oregano, een scheutje extra vergine olijfolie en een vleugje citroen.

Makkelijk, gezond en vooral heel lekker!


Griekse gevulde paprika’s met gehakt en kruidige rijst
  •  Griekse gevulde paprika’s met gehakt en kruidige rijst
    Griekse gevulde paprika’s met gehakt en kruidige rijst

    Griekse gevulde paprika’s met gehakt en kruidige rijst

    Ingrediënten

    Voor een hoofdgerecht voor 4 personen:

    • 4 grote of 6 kleinere groene paprika’s
    • 500 gram mager rundergehakt
    • 300 gram langkorrelrijst
    • 2 eetlepels pure olijfolie
    • 2 teentjes knoflook uit de pers
    • 4 theelepels gedroogde oregano
    • de rasp van een kleine citroen
    • 8 rijpe tomaten
    • een ruime hoeveelheid versgehakte platte peterselie
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Bereidingswijze

    1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg hierbij zout toe.
    2. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de pure olijfolie en bak hierin het licht gezouten gehakt rul.
    3. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en 20 seconden onder te dompelen in kokend water. Het velletje laat daarna gemakkelijk los. Verwijder ook de pitjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
    4. Voeg de rijst, de oregano, de knoflook en de citroenrasp toe aan het gehakt. Bak het geheel een paar minuten. Draai het vuur uit en schep de tomatenblokjes en de peterselie door de rijst.
    5. Maak de rijstvulling stevig op smaak met de extra vergine olijfolie, een niet te zuinige hoeveelheid versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
    6. Verwarm de oven voor tot 175°C.
    7. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg de paprikahelften in een ovenschaal.
    8. Bestrooi de paprika’s met een beetje zout en peper. Verdeel de vulling over de paprika’s. Een eventueel restje kun je vlak voor het serveren nog even bakken en los bij de paprika’s serveren.
    9. Gaar de gevulde paprika’s in de oven gedurende 20 à 30 minuten. Ze moeten nog een beetje een bite hebben.
    10. Serveer het gerecht meteen.

    Tips:

    1. Tot en met stap 8 kun je dit gerecht ruim voor de maaltijd al voorbereiden. Dek de schotel af en bewaar hem in de koelkast.
    2. Serveer de rijst ook eens zonder paprika’s. Geef er dan een heerlijke Griekse salade met feta bij.


    Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!