• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Indonesische gehaktballetjes

Hoe vaak komt het niet voor dat je wordt uitgenodigd voor een feestje en dat er in één adem door gezegd wordt: “Iedereen neemt iets mee. Zorg jij voor een lekker borrelhapje?”

Paniek. Afzeggen kan niet meer. En die ‘iedereen’ schat je hoog in; je kunt niet komen aanzetten met een paar zakjes nootjes…

In zo’n geval denken wij meteen: “Indonesische gehaktballetjes!”. Makkelijk om te maken, snel klaar, heerlijk bij een koel glas bier en echte allemansvriendjes!


Indonesische gehaktballetjes
  • Indonesische gehaktballetjes
    Indonesische gehaktballetjes

    Indonesische gehaktballetjes

    Ingrediënten

    • een pond mager rundergehakt
    • 10 eetlepels gefruite uitjes (kant-en-klaar)
    • 3 theelepels sambal badjak
    • 2 teentjes knoflook uit de pers
    • 1 ons ontbijtspek, zeer fijn gesneden
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 1 ei
    • 5 eetlepels paneermeel
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 2 eetlepels ketjap asin
    • 2 eetlepels melk
    • een paar eetlepels zonnebloemolie
    • wat extra sambal badjak om te dippen

    Bereidingswijze

    1. Vermeng alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie en de extra sambal badjak.
    2. Rol kleine balletjes van het gehakt.
    3. Bak de balletjes in een beetje zonnebloemolie goudbruin en gaar.
    4. Serveer de gehaktballetjes met wat sambal badjak.

    Tip:

    Deze balletjes smaken zowel warm als koud erg lekker. Aan jou de keus hoe je ze wilt serveren. Als je ze warm wilt serveren, warm ze dan even op in een koekenpan met anti-aanbaklaag; je hoeft geen olie meer toe te voegen.


    Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!