• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika en venkelzaad

Dagje vegetarisch?

Deze Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika, venkelzaad en citroen is lekker fris, sappig en kruidig. Een ideaal eenpansgerecht voor de zomer!

Handig: hij staat in een mum van tijd op tafel!


Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika en venkelzaad
  • Vegetarische maaltijd Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika en venkelzaad
    Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika en venkelzaad

    Italiaanse linzenschotel met tomaten, paprika en venkelzaad

    Ingrediënten

    Voor een hoofdgerecht voor 2 à 3 personen:

    • ±500 gram gare linzen (uit blik of pot)
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 eetlepel versgehakte tijmblaadjes
    • 1½ theelepel venkelzaad, fijngestampt in de vijzel
    • 2 eetlepels pure olijfolie
    • 500 gram rijpe trostomaten
    • 1 pot ontvelde puntpaprika’s
    • ±2 eetlepels versgeperst citroensap
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • een bos grof gehakte platte peterselie
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Bereidingswijze

    1. Fruit de uien in een beetje pure olijfolie totdat ze goudbruin zijn.
    2. Kruis de tomaten in en dompel ze 20 seconden onder in kokend water. Ze zijn daarna gemakkelijk te ontvellen. Verwijder ook de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    3. Snijd de puntpaprika’s in reepjes.
    4. Voeg de linzen, de tomaten, de paprikareepjes, het citroensap, de tijm en het venkelzaad toe aan de gefruite uien en verwarm het geheel goed.
    5. Maak de linzenschotel, van het vuur af, op smaak met de extra vergine olijfolie, de peterselie en wat zout en peper. Voeg eventueel ook nog een beetje citroensap toe.

    Tip:

    Serveer deze linzenschotel ook eens met Italiaanse gegrilde kalfsgehaktworstjes. Vermeng daartoe 500 gram kalfsgehakt met 2 theelepels venkelzaad (fijngestampt in de vijzel), 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel versgehakte basilicum, een mespuntje nootmuskaat, 1 ei, 6 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en wat peper en zout. Rol er worstjes van en gril deze op de barbecue of in de grillpan. Het gerecht is dan voldoende voor 4 personen.


    Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!