• Aardappelsaladespekjes

  • Schwarzwalder-kirsch1

  • Linzenschotel-venkelzaad

  • Tonijnsalade1

Afbeelding-rechts1

Oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een pikante dipsaus

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar? Daar geef je toch niet aan toe!

Nodig een paar van je beste vrienden uit voor aanstaande maandagavond en bekijk samen een leuke comedy.

En serveer er deze overheerlijke sesamkipballetjes bij. Dan krijg je gegarandeerd alleen maar blije gezichten!

Voordat je het weet is het alweer een gewone dinsdag en is er niets deprimerends gebeurd!


Oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een pikante dipsaus
  • Recept Oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een pikante dipsaus
    Oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een pikante dipsaus

    Oosterse kipgehaktballetjes met sesamzaadjes en een pikante dipsaus

    Ingrediënten

    Voor ±30 hapjes:

    Voor de gehaktballetjes:

    • 1 pond kipgehakt
    • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
    • 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 ei
    • 8 eetlepels paneermeel
    • 1 afgestreken theelepel cayennepeper
    • 5 eetlepels sesamzaadjes
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • 1 theelepel ketjap manis
    • 1 eetlepel sesamolie
    • zout naar smaak
    • zonnebloemolie

    Voor de pikante dipsaus:

    • 10 eetlepels mayonaise
    • 2 theelepels grove mosterd
    • 2 eetlepels vloeibare honing
    • 1 theelepel ketjap manis
    • ½ Spaanse peper, ontdaan van pitjes en zaadlijsten en fijngehakt

    Bereidingswijze

    1. Fruit de sjalotjes en de gember zachtjes in een paar eetlepels zonnebloemolie. Laat het mengseltje even afkoelen.
    2. Vermeng het gehakt met alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie.
    3. Maak een heel klein proefballetje en bak dit in een koekenpan. Proef en pas eventueel de hoeveelheid zout aan.
    4. Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes.
    5. Verhit een beetje zonnebloemolie in de pan en bak de kipballetjes in een kleine 10 minuten goudbruin en gaar.
    6. Roer ondertussen een dipsaus van de aangegeven ingrediënten. Proef en voeg eventueel nog wat Spaanse peper en/of ketjap toe.
    7. Serveer de kipgehaktballetjes met de dipsaus. Geef er cocktailprikkers bij.

    Tips:

    1. Deze kipgehaktballetjes smaken zowel warm als koud erg lekker. Wil je ze koud serveren, dan kun je ze ook een dag van tevoren al maken. Bewaar ze na afkoeling afgedekt in de koelkast.
    2. Een restje saus kun je nog enkele dagen in de koelkast bewaren. De saus is ook heerlijk bij kiphamburgers of gebruik hem eens om een kipfiletsandwich helemaal af te maken!
    3. Je kunt de saus ook serveren bij snackgroenten, zoals in reepjes gesneden komkommer, paprika’s in drie kleuren, worteltjes of bleekselderij.
    4. Deze gehaktballetjes kun je ook serveren bij een oosters gourmetfeestje. Zet de saus dan los op tafel.


    Klik hier voor nog meer Menu op Maat TopTips!