• Zuurkoolschotel1
  • Pompoensoep-baglechips
  • Gekonfijte-eend1
  • Flensjes-met-druiven1

Afbeelding-rechts1

  • Home
  • Alle menu's
  • Wintermenu's

Wintermenu's

Recept Pannenkoekjes met appel en rum-rozijnen
Pannenkoekjes met appel en rum-rozijnen

Buiten koud en guur, binnen warm en gezellig

Als het in de herfst en winter koud en guur is buiten, is het binnen des te gezelliger. De verlichting is 's avonds gedimd, kaarsen branden op tafel en het openhaardvuur knettert. In die sfeer komen de warme, winterse menu's van Menu op Maat ten volle tot hun recht.

Stoere gerechten met prachtige, diepe smaken en warme kleuren; ideaal voor een etentje met vrienden

Denk aan een eendenborstsalade met een subtiele rooksmaak en een gloedvolle portdressing, dieppaarse rode kool, pikante okergele pompoensoep met een fluwelige, zachte structuur en stoere zuurkool gecombineerd met romige aardappeltjes. Het zijn allemaal gerechten, die optimaal zullen bijdragen aan het ware wintergevoel.

Complete menu’s met stap-voor-stap recepten, boodschappenlijst en werkschema

Menu op Maat heeft diverse warme herfst- en wintermenu's voor je in de aanbieding. Lees alle menu-opties en maak je keuze. Bekijk meteen onze handige menu-instructies, helemaal compleet met stap-voor-stap recepten, een boodschappenlijst en een praktisch werkschema. Nodig wat vrienden uit en ga goed voorbereid aan de slag in de keuken.

En dan winters genieten!


Limburgs zuurvlees met zelfgemaakte frietjes

Limburgs menu voor 4 personen

Preisoep met gerookte zalm, authentiek Limburgs zuurvlees, zelfgemaakte frietjes, stoofpeertjes en fruitige kersenpannenkoekjes

Zuurkoolschotel met casselerrib

Zuurkoolmenu voor 6 personen

Een winters menu met zachte lang gestoofde zuurkool met aardappelgratin en casselerrib en als dessert gekaramelliseerde appeltjes met kaneelroom

 Confit de canard met zuurkool

Winters confit de canard-menu voor 6 personen

Maak zelf confit de canard en maak indruk op je vrienden! Als voorgerecht serveer je een gerooktekalkoensalade en je sluit je etentje af met een romige croissantpudding!

Pompoensoep met bagel chips

Pompoenmenu voor 6 personen

Een pikante en tegelijkertijd romige pompoensoep vormt het hart van dit winterse menu

 Flensjes gevuld met gekaramelliseerde appeltjes en geserveerd met kaneelroom

Uitpakmenu voor 6 personen

Elk gerecht moet uitgepakt worden: soep onder een bladerdeegdekseltje, kabeljauwpakketjes uit de oven en flensjespakketjes gevuld met gekaramelliseerde appeltjes!

Stoofpot van hertensukade

Wildmenu voor 8 personen

Een feestelijk wildmenu met een salade met gerookte eendenborst, een stoofpotje van hertensukade en een verrassend ijsdessert!

Recept Luikse gehaktballetjes in een uiensaus met oud bruin bier en Maestrichter fruitstroop

Luikse balletjes-menu voor 8 personen

Tomaatjes gevuld met garnalensalade, Luikse balletjes in een kruidige uiensaus met oud bruin bier en Maestrichter fruitstroop en als uitsmijter zelfgebakken appel-greumelkesvlaai!

Pannenkoekjes met appel en rum-rozijnen

Oma’s erwtensoepmenu voor 8 personen

Stevige zelfgemaakte erwtensoep met rookworst en pannenkoekjes met appel en rum-rozijnen. Ouderwets lekker!

Recept Groninger mosterdsoep met spekjes en prei

Mosterdsoeplunch voor 8 personen

Snel, makkelijk en lekker: Groninger mosterdsoep! En daarna serveer je koffie en thee met een maanzaadtulband met citroen en sinaasappel.

Zelfgebakken kruidnootjes

Sinterklaas-high tea voor 12 personen

Zelfgebakken kruidnootjes, saucijzenbroodletter, krabsandwiches, mini-appeltaartjes en meer! Voor de allerlekkerste pakjesavond!

Hazenpeper

Winters hazenpepermenu voor 12 personen

Ideaal voor een kookclub: een spectaculaire vleespastei, hazenpeper, stoofpeertjes, rode kool met port en heerlijke zelfgemaakte friandises!