• Keuken1
 • Foccaccia-zalm-olijven1
 • Gemengde-vleespastei2
 • Chocolate-chip-cookies1

Afbeelding-rechts1

Menu op Maat: hét recept voor de succesvolle thuiskok!

Gebakje aardbeienroom
Zandtaartgebakjes met aardbeienroom en bosbessen

Moeilijk om het perfecte menu te bedenken voor een sfeervol etentje met vrienden, een gezellige high tea of een spectaculair kerstdiner? Stop met piekeren!

Menu op Maat heeft al deze menu’s namelijk al voor je samengesteld!

Op deze website vind je een schat aan complete menu’s voor allerlei gelegenheden. Voor specifieke aantallen personen. Alle bijbehorende recepten zijn geschreven met precies de juiste hoeveelheden ingrediënten voor die groep gasten, die jij wilt uitnodigen. Aan elk menu hebben we zelfs een boodschappenlijst en een handig werkschema toegevoegd. De hele planning hebben we eigenlijk al van je overgenomen. Dat bespaart je een hoop onnodige spanning en veel tijd!

Ontdek het zelf: menuopmaat.nl is hét recept dat van jou een succesvolle thuiskok maakt.

Blader door onze site en vind het menu dat precies aansluit bij jouw wensen, dat voor jou op maat lijkt te zijn gemaakt! Nodig je gasten uit, ga aan de slag met behulp van onze duidelijke instructies en ervaar het plezier van onbezorgd kokkerellen! Laat je gasten versteld staan van de heerlijkste gerechten, die jij probleemloos en zonder stress op tafel tovert!

Wat kun je precies verwachten van de menu’s op deze website?

De meeste menu’s zijn op dezelfde manier samengesteld. Ze bevatten bijna altijd:

 • een menu-naam met het precieze aantal personen waarvoor het betreffende menu is geschreven (Tapabuffet voor 8 personen, Kerstdiner voor 10 personen, High tea voor 24 personen, etc.)
 • een menukaart met alle gerechten, die in het menu voorkomen (amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, friandises, etc.); de gerechten zijn veelal goed voor te bereiden en vergen niet veel tijd meer tijdens de maaltijd zelf
 • alle recepten voor het menu, uitgebreid getest in onze testkeuken en daarna duidelijk en stap-voor-stap opgeschreven
 • veel foto’s van de gerechten
 • veel extra tips, bijvoorbeeld over voorbereidingen of bewaren
 • uitleg over minder bekende ingrediënten of bereidingswijzen
 • een complete boodschappenlijst
 • een handig werkschema, dat je vertelt wanneer je wat precies moet (voor)bereiden 

Waarom deze website?

Met de opkomst van de culinaire televisie de laatste twee decennia is het aantal amateurkoks enorm toegenomen. Steeds meer mensen vinden het gezellig om thuis uitgebreid te koken voor vrienden of familie of een feestje helemaal af te maken met originele zelfgemaakte hapjes. Op internet en in kookboeken zijn miljoenen recepten te vinden om creatief aan de slag te gaan.

Maar welke recepten zijn betrouwbaar en hoe moet je verschillende recepten met elkaar combineren om echt succes te kunnen oogsten als thuiskok? Die vraag is ons de afgelopen jaren vele malen voorgelegd.

Ons, dat wil zeggen: Menu op Maat. Wij zijn een kleinschalig culinair adviesbureau, opgericht in 2008 en gevestigd in het bruisende, internationale Den Haag. Al jaren staan wij culinair geïnteresseerden bij met oplossingen voor kook- en bakproblemen. Omdat de vraag ernaar steeds meer toenam, zijn wij ons met name gaan toeleggen op het ontwikkelen van complete menu’s. Voor enkele honderden klanten hebben wij ondertussen al (digitale) kookboekjes geschreven met voor hen op maat gemaakte menu’s. Denk daarbij niet alleen aan feestmenu’s, zoals kerstdiners, paasbrunches, high teas, menu’s voor spelletjesavonden, tapabuffetten, borrelmenu’s, picknicks en dergelijke, maar ook aan gewone weekmenu’s voor gezinnen. Onze bibliotheek is inmiddels behoorlijk uitgedijd.

Recentelijk hebben we besloten deze boekjes beetje bij beetje openbaar te maken door ze te plaatsen op onze website menuopmaat.nl. De cliënten, waarvoor de boekjes in de eerste plaats waren geschreven, hebben hiervoor toestemming gegeven. Nu kan iedereen dezelfde succesvolle etentjes geven als zijzelf!

Wat kunnen wij nog meer voor je doen?

Wij hopen dat je met een beetje hulp van deze site een stressloze en succesvolle thuiskok zult worden. En dat je vooral heel veel plezier zult beleven aan onze recepten en menu’s!

We hebben ernaar gestreefd onze menubeschrijvingen zo compleet mogelijk te maken. Desalniettemin kan het zich voordoen, dat je nog vragen of suggesties hebt. Stuur ons dan een mailtje. Alleen met de hulp van de gebruikers van onze site kunnen we onze service nog beter maken!